Vejledning om kost og livsstil
Du er hvad du spiser… Det er æggene i dine æggeledere også – og tilsvarende for din partners sædceller. I skal passe særligt godt på Jer selv, mens I forsøger at skabe nyt liv. Derfor vejleder vi omhyggeligt og detaljeret om sund livsstil og sunde, effektive kostvaner.

Forskning om kvinders fertilitet og kost
En stor Harvard-undersøgelse viser, at kvinder med god fertilitet spiser mindre transfedt og sukker fra kulhydrater, spiser mere protein fra grøntsager end fra dyr, spiser mere fiber og jern, tager flere multivitaminer, har en lavere BMI og træner i længere tid hver dag end kvinderne med de største fertilitetsproblemer.
Mest overraskende er det måske, at de mest fertile også spiser mejeriprodukter med et højt fedtindhold i stedet for fedtfattige mejeriprodukter. Og forskellen er den samme uanset kvindernes alder, eller om de tidligere har været gravide.Resultaterne er baseret på en otte-årig undersøgelse af mere end 18.000 kvinder fra Nurses Health Study i USA.

Gode råd
At holde sig i god form er et godt sted at begynde. Men det er ikke nok.
De eksotiske fertilitetsråd om at drikke champagne og spise østers, hvidløg, ginseng eller tang, er nok ikke så effektive i praksis .
Det er meget mindre eksotiske ændringer af kosten, der gør forskellen – de hele korn, de sunde fedtstoffer, de rigtige proteiner og lejlighedsvis en portion god flødeis. Og så handler det om at få de vitaminer og mineraler, kroppen har brug for.