Artiklen blev bragt i Korsørposten d.12.februar 2014

VEMMELEV. Laser og akupunktur i samspil med sund livsstil hjælper barnløse med at få deres drøm om familieforøgelse opfyldt hos akupunktør Gudrun Aagaard i Vemmelev

BEHANDLING: Den ligner et komponent fra en rumstation.
Prisen svæver også i de lidt højere luftlag. Men den er sat på jord for at hjælpe kvinder med nedsat fertilitet til at blive gravide. En såkaldt giga-laser til knap 300.000 kroner.
I hele Danmark findes der kun 15 sådanne apparater.
De fleste står hos speciallæger, på sygehuse og hos fysioterapeuter, men nu har akupunktør Gudrun Aagaard Rasmussen i Vemmelev også et.
” Det er videnskabeligt dokumenteret, at laserbehandling øger blodcirkulationen og stimulerer slimhinden i livmoderen, så cellerne får mere energi. Der er også videnskabelig dokumentation for, at mandens produktion af sædceller kan stimuleres effektivt med laser i lave doser, så der produceres flere og sundere sædceller,” siger Gudrun Aagaard Rasmussen.
Der er desværre god brug for fertilitetsbehandling herhjemme.
15 procent af de danske kvinder i den fødedygtige alder har nedsat frugtbarhed. 40 procent af mændene har nedsat sædkvalitet -20 procent i alvorlig grad.
Den glade nyhed for barnløse er, at behandling med akupunktur, laser og omlægning af kost og livsstil er effektivt: ” Jeg har udført fertilitetsbehandling i næsten tyve år, og jeg har registreret og analyseret hvert af de flere tusind forløb. Sideløbende har jeg efteruddannet mig og fulgt med i den internationale, videnskabelige forskning på området. På den måde er min fertilitetsbehandling løbende blevet forfinet og optimeret.
Resultatet er, at halvdelen af de kvinder, jeg behandler, opnår graviditet efter første behandlingsforløb,” siger Gudrun Aagaard Rasmussen.

Sunde vaner er en del af behandlingen
Det er centralt i behandlingen, at både kvinden og manden optimerer deres livsstil og kostvaner, så kroppen er i topform: ” Der er ikke skygge af hokuspokus inde i billedet.
Akupunktur og laser er anerkendte og veldokumenterede behandlingsformer, og hvad livsstilen og kostvejledningen angår, handler det principielt bare om at motionere og spise sundt og undgå de ting, vi alligevel allesammen ved, vi bør holde os fra,” siger Gudrun Aagaard Rasmussen.
Gudrun Aagaard Rasmussen har drevet Akupunkturklinikken Vemmelev siden 1997. Efter uddannelse til sygeplejerske og nogle års arbejde på hospital valgte hun at uddanne sig til akupunktør.
Ikke som alternativ til det traditionelle behandlingssystem, men i forlængelse af det, understreger hun.
Gennem de forløbne næsten 20 år er behandling mod barnløshed blevet en stadig større aktivitet på Gudrun Aagaard Rasmussens klinik: ” De mange gode resultater skyldes ikke mindst, at vi anskuer problemet barnløshed som en helhed, hvor flere faktorer bidrager til både årsag og virkning. Det gælder livsstil, kost, livmoderens tilstand og sædcellernes kvalitet, og der er tæt sammenhæng imellem måden, vi lever på, og kroppens formkurve og dermed evnen til reproduktion,” siger hun.

laser1
Akupunktør Gudrun Aagaard Rasmussen udvider fertilitetsbehandlingen med laserbehandling.