Laserterapi stimulerer livmoderen og sædkvaliteten

Ny behandlingsform
Laserterapi er en forholdsvis ny behandlingsform i fertilitetssammenhæng i Danmark. Det er kun muligt at blive behandlet med GigaLaser her på klinikken, foruden 7 andre steder i Danmark.

Hvad gør GigaLaseren?
Laserbehandling øger blodcirkulationen og giver mere energi til cellerne.

Kvinder:
GigaLaseren stimulerer cellerne i livmoderens slimhinde, og gør den mere modtagelig over for et eventuelt befrugtet æg.

Mænd:
GigaLaseren stimulerer cellernes energiproduktion og giver dem fornyet energi til at reparere problemer, der måtte opstå i sædcelleproduktionen, og bringe situationen tilbage til den sunde, naturlige tilstand.

Forskning i laserterapi og behandling mod barnløshed
I Japan forskes der meget i sammenhængen mellem forbedret fertilitet og laserterapi, og der er nu dokumentation for, at laserbehandling med meget lave doser kan fremme mandens sædkvalitet og kvindens graviditetschancer.

Sædkvalitet
Sædens kvalitet er også afgørende for kvindens chance for at blive gravid. Der kan være for få sædceller, eller sædcellerne har nedsat bevægelighed eller andre defekter. Dårlig sædkvalitet kan have hormonelle eller genetiske årsager, eller sædvejene kan være mere eller mindre aflukkede. Livsstilen spiller bestemt også ind.
Hvis antallet af sædceller er over 40 mio. pr. ml., er der almindelig sandsynlighed for at gøre en kvinde gravid. Hvis tallet er mellem 20 og 30 mio. er der ofte problemer. Og hvis tallet er mellem 10 og 20 mio. det ekstremt svært at gøre en kvinde gravid. Der er ingen decideret nedre grænse for frugtbarhed, men hvis tallet er under fem mio. anses det for så godt som umuligt.

Et stort problem i Danmark
Der er en ret stor koncentration af ufrugtbare eller næsten ufrugtbare mænd i Danmark (på baggrund af tal fra værnepligtige) – i gennemsnit én i hver skoleklasse. Danske mænds sædkvalitet falder fortsat med omkring et par procent om året, og tilmed ses der ofte misdannelser på sædcellerne i form af manglende hale, skævhed eller lignende.