Dorthe Carstensen fik vejledning om kosttilskud, justerede livsstilen og fik akupunkturbehandling for at forbedre sine chancer for at blive gravid. Og det virkede. Hun skal føde i slutningen af maj.

 

Nedsat frugbarhed
15 procent af de danske kvinder i den fødedygtige alder har nedsat frugtbarhed. 34-årige Dorthe Carstensen er en del af denne statistik. Hun er også en del af den statistik, der viser, at akupunktur kan hjælpe kvinder, der har svært ved at blive gravide. Dorthe Carstensen er gravid og glæder sig til at føde ønskebarn nummer to i slutningen af maj.

Dorthe Carstensens nedsatte fertilitet skyldes en hormonforstyrrelse. Da hun og hendes mand, Benoni Carstensen, for fem år siden måtte indse, at naturmetoden alene ikke gav resultat, blev de sat i behandling på fertilitetsklinikken på Holbæk Sygehus. En enkelt mikroinsemination senere var Dorthe Carstensen gravid og fødte ni måneder senere en dejlig, velskabt datter.

I begyndelsen af 2012 blev Dorthe og Benoni Carstensen enige om, at det ville være dejligt at forøge den lille familie. Fordi det offentlige kun tilbyder hjælp til at blive gravid med det første barn, måtte parret omkring en privat fertilitetsklinik, hvor et behandlingsforløb nemt løber op i 60.000-70.000 kroner.

– Jeg var igennem to behandlinger med mikroinsemination uden resultat, og det var selvfølgelig en stor skuffelse for os begge. Tilfældigvis havde jeg hørt om, at akupunkturbehandling kan være en god hjælp for kvinder, som har svært ved at blive gravide. Vi blev så enige om, at det var værd at undersøge nærmere, og jeg fandt vej til Gudrun Aagaard Rasmussen på Akupunkturklinikken Vemmelev lige her i nærheden.

Anerkendt og dokumenteret
Gudrun Aagaard Rasmussen fortalte Dorthe Carstensen, at akupunkturen stimulerer blodcirkulationen i livmoderens slimhinde, så slimhinden bliver tykkere, og ægget får bedre livsbetingelser. Desuden er det centralt i behandlingen, at både kvinden og manden optimerer deres livsstil og kostvaner, så kroppen er i topform:

– Der er ikke skygge af hokuspokus inde i billedet. Akupunktur er anerkendt, dokumenteret behandling, og hvad livsstilen og kostvejledningen angår, handler det principielt bare om at motionere og spise sundt og undgå de ting, vi alligevel allesammen ved, vi bør holde os fra, siger Gudrun Aagaard Rasmussen og fortsætter:

– Jeg har udført fertilitetsbehandling i næsten tyve år, og jeg har registreret og analyseret hvert eneste af de flere tusind forløb, sideløbende med at jeg har efteruddannet mig flittigt og fulgt med i den internationale, videnskabelige forskning på området. På den måde er både akupunkturbehandlingen og vejledningen om livsstil og kost løbende blevet forfinet og optimeret. Resultatet er, at halvdelen af de kvinder, jeg behandler, opnår graviditet efter første behandlingsforløb.

Netop nu udvides behandlingstilbuddet til både mænd og kvinder yderligere, idet Gudrun Aagaard Rasmussen har investeret 300.000 kroner i et avanceret laserudstyr. I hele Danmark findes der kun 15 apparater af denne type. De fleste står hos speciallæger, på sygehuse og hos fysioterapeuter. Nu har akupunktør Gudrun Aagaard Rasmussen i Vemmelev også et.

Det er videnskabeligt dokumenteret, at laserbehandling øger blodcirkulationen, stimulerer slimhinden i livmoderen og giver mere energi (ATP) til cellerne. Der er også dokumentation for, at mandens produktion af sædceller kan stimuleres effektivt ved hjælp af behandling med laser i lave doser. Resultatet er flere og sundere sædceller.
Glæder sig
Dorthe Carstensen fik tre behandlinger hos Gudrun Aagaard Rasmussen i løbet af de sidste knap to uger op til den tredje mikroinsemination på den private fertilitetsklinik. Og tredje gang var der gevinst.

– Først fik jeg en udrensningskur et par måneder forud for den tredje mikroinsemination som en del af projektet med at gøre kroppen klar. Samtidig fik jeg en del ekstra vitaminer, som skulle have en positiv effekt på kroppens fastholdelse af ægget og fostrets udvikling. Gudrun spurgte grundigt ind til vores kostvaner, men hun vurderede, at der ikke var grund til at ændre noget, for vi spiste i forvejen en sund og varieret kost. Mit forbrug af alkohol før graviditeten var minimalt, og for eksempel spiser vi næsten aldrig fast food. Der var altså ingen grund til at ændre på kosten, men jeg fik tilskud af vitaminer og mineraler. Jeg har først ændret kostvaner, efter at jeg er blevet gravid, for at mindske kvalmen på grund af store udsving i mit blodsukker

– Selvfølgelig blev vi utroligt glade, da det stod klart, at jeg var gravid igen. Jeg har haft en fin og god graviditet uden problemer, og nu glæder vi os bare alle tre, til babyen kommer, siger Dorthe Carstensen.

For mere information se www.akupunkturklinikkenivemmelev.dk – kontakt Gudrun Aagaard Rasmussen på 58 38 25 02