Lille Mathias og hans mor, Rikke blev en del af en fin statistik hos Akupunkturklinikken Vemmelev. Halvdelen af de behandlede kvinder opnår graviditet efter første behandlings forløb

15 procent af de danske kvinder i den fødedygtige alder har nedsat frugtbarhed. Det aner lille Mathias på halvandet år heldigvis ikke noget om. Han har fuld tillid til, at mor og far nok skal skaffe ham en lillebror eller lillesøster, når tiden er inde.

Det har Mathias’s mor også, selv om hun er en del af den triste statistik for danske kvinders frugtbarhed. 27-årige Rikke og hendes mand, 32-årige Henrik forsøgte først i tre år at skabe nyt liv efter naturmetoden. Forgæves. Dernæst kom de i behandling på fertilitetsafdelingen på Holbæk Sygehus. Også forgæves.

– Jeg fik sat befrugtede æg op tre gange, men uden resultat, og hver gang var det en kæmpestor skuffelse. Både Henrik og jeg var jo igennem hele følelsesregistret med store forhåbninger og forventninger og så den mentale maveplasker, det er, når der alligevel ikke er resultat, siger Rikke.

En hemmelighed
Det næsten fire år lange forløb med forsøg på både naturlig og kunstig befrugtning forblev parrets egen lille hemmelighed, fortæller Rikke videre:

– I begyndelsen skulle det være en overraskelse for familien og vennerne, og vi glædede os helt vildt til at fortælle hele verden, at jeg var gravid. Efterhånden som nederlagene begyndte at stå i kø, kunne vi også se, at det ville være fuldstændig uoverkommeligt at skulle indvi andre end os selv i, hvordan det gik fra gang til gang. Derfor bestemte vi at holde alle mellemregnestykkerne for os selv.

Da Rikke havde fået opsat det tredje befrugtede æg i sin livmoder, uden at det udviklede sig til en graviditet, besluttede parret at tage orlov fra fertilitetsbehandlingen:

– Det var en kombination af den følelsesmæssige belastning og de gener, jeg oplevede fra hormonbehandlingen, der fik os til lige at sætte en tankestreg. Vi gav bestemt ikke fortabt, vi gav bare hinanden en pause, siger hun.

Akupunktur og livsstil
Men. Rikke havde hørt, at akupunktør Gudrun Aagaard Rasmussen på Akupunkturklinikken Vemmelev kunne ‘et eller andet’ i forbindelse med kvinders nedsatte fertilitet:

– Jeg vidste ikke ret meget om akupunktur, og jeg anede ikke, at det kan bruges mod barnløshed. Selv om Henrik og jeg havde trykket på pauseknappen, ringede jeg alligevel til Gudrun, og hun inviterede mig hen på klinikken til en snak.

Gudrun Aagaard Rasmussen fortalte Rikke, at akupunkturen og Laser stimulerer blodcirkulationen i livmoderens slimhinde, så slimhinden bliver tykkere, og ægget får bedre livsbetingelser. Desuden er det centralt i behandlingen, at både kvinden og manden optimerer deres livsstil og kostvaner, så kroppen er i topform:

– Der er ikke skygge af hokuspokus inde i billedet. Akupunktur er anerkendt, dokumenteret behandling, og hvad livsstilen og kostvejledningen angår, handler det principielt bare om at motionere og spise sundt og undgå de ting, vi alligevel allesammen ved, vi bør holde os fra, siger Gudrun Aagaard Rasmussen og fortsætter:

– Jeg har udført fertilitetsbehandling i næsten tyve år, og jeg har registreret og analyseret hvert eneste af de flere tusind forløb, sideløbende med at jeg har efteruddannet mig flittigt og fulgt med i den internationale, videnskabelige forskning på området. På den måde er både akupunkturbehandlingen og vejledningen om livsstil og kost løbende blevet forfinet og optimeret. Resultatet er, at halvdelen af de kvinder, jeg behandler, opnår graviditet efter første behandlingsforløb.

Et stort øjeblik
Rikke skulle igennem tre behandlinger hos Gudrun Aagaard Rasmussen, før der var gevinst:

– I den periode havde jeg et ret stort forbrug af graviditetstests fra Føtex. En aften, da Henrik var gået seng, skulle jeg lige prøve en gang til, for min menstruation var ikke kommet, og det kunne jo være…

– Jeg glemmer aldrig det øjeblik, da de to blå streger dukkede op i feltet på testpinden. Men kunne det nu passe? Jeg fløj ind i soveværelset, tændte lyset og ruskede Henrik vågen. Og det var rigtigt nok. Jeg var gravid.

Maja er nu 16 måneder, og Rikke og Henrik er så småt begyndt at tænke på at skaffe ham en lillebror eller lillesøster.

– Det blir’ efter naturmetoden…men lidt hjælp fra klinikken i Vemmelev, smiler Rikke

For mere information se akupunkturklinikkenivemmelev.dk – kontakt Gudrun Aagaard Rasmussen på 58 38 25 02

Navnene er fiktive, da hovedpersonerne vil være anonyme.